Potjes uitkoken.

Om sap of jam te bewaren moeten eerst de potjes uitgekookt worden.

 

Vul de grootste pan met water, voeg wat soda toe en doe de potjes en deksels (los van elkaar) erin.

Breng dit aan de kook en laat het even goed doorkoken.

Spoel daarna de potten en deksels om en zet ze op een schone theedoek.

Het uitkoken zorgt ervoor dat alle bacteriën uit de potjes en flesjes verdwijnen.

Zo vergroot je de kans op een lange houdbaarheid van je sap.

De potjes haal ik met de flessenopener uit het kokende water.

Zelden breekt er een potje maar ik hou er rekening mee dat er een potje kan breken. 

 

De potjes spoel ik uit met warm water. 

Het is ook mogelijk om de overgebleven soda weg te poetsen met een schone theedoek of flessenreiniger.

De inhoudsmaten van de diverse potjes.

Product Inhoud
1 de beste jampot 340 ml
chicken to night 450 ml
hak klein groente potje 300 ml
hak grote groente pot 648 ml